Απόσπασμα #1

Απλά ξεκινήστε! Καλός ο σχεδιασμός, καλή η έρευνα αγοράς, καλή η ανάλυση, αλλά κάποιος πρέπει να κάνει την αρχή…

Ένας βασικός σχεδιασμός είναι παραπάνω από απαραίτητος και μάλιστα καλό είναι να υπάρχει και καταγεγραμμένος! Προσοχή όμως στην ΥΠΕΡανάλυση! Πολλές φορές κατά την αξιολόγηση μιας ιδέας τα πιθανά σενάρια ξεκινούν να διαδέχονται το ένα το άλλο χωρίς σταματημό. Ενσωματώνονται συνεχώς νέες εκτιμήσεις, πολύπλοκες αναλύσεις, ολοένα και διαφορετικά ενδεχόμενα.

Το αποτέλεσμα είναι να κοιτάει κανείς το δέντρο και να χάνει το δάσος. Μάλιστα καμιά φορά συμβαίνει να βρίσκεται ολότελα σε λάθος «ζούγκλα» χωρίς να το έχει καν συνειδητοποιήσει! Αυτό που θέλουμε να τονίσουμε είναι να προχωράμε και σε ΔΡΑΣΗ, πέραν της θεωρίας.

Όσο καλά προετοιμασμένος και αν είναι κανείς, δεν μπορεί να προβλέψει εξ’ ολοκλήρου τις δυσκολίες που (σίγουρα) θα εμφανιστούν. Οι συνθήκες ποτέ δεν θα είναι 100% ευνοϊκές προκειμένου να ξεκινήσει «εκ του ασφαλούς» μια διαδικασία ή ένα εγχείρημα, όπως:

• μια νέα επιχειρηματική δραστηριότητα
• μια επενδυτική κίνηση
• εύρεση εργασίας
• εισαγωγή ενός νέου προϊόντος
• εφαρμογή μιας νέας ιδέας, μιας καινοτομίας κτλ

 
Εάν περιμένουμε «πότε θα ωριμάσουν τέλεια οι συνθήκες» θα μένουμε πάντα στάσιμοι. Δεν μπορεί να γνωρίζει κανείς εκ των προτέρων όλη τη διαδρομή, όλους τους κινδύνους και όλες τις απειλές.

Το θέμα δεν είναι να έχεις όλες τις απαντήσεις πριν το ξεκίνημα.
Το θέμα είναι να ανακαλύψεις τις σωστές ερωτήσεις κατά την διαδρομή. 
Robert Kiyosaki, Αμερικανός Επενδυτής Οικονομικός Καθοδηγητής✓ Λίγα Μέτρα τη Φορά!
Για να διανύσετε οδικώς μια απόσταση ως την άλλη άκρη της χώρας μέσα στη νύχτα δεν χρειάζεται να έχετε πλήρη ορατότητα της διαδρομής, εξαρχής. Τα φώτα του αμαξιού έχουν τη δυνατότητα να φωτίζουν μόνο για λίγα μέτρα. Παρόλα αυτά μπορείτε κάλλιστα να καλύψετε πολλές εκατοντάδες χιλιομέτρων στο σκοτάδι. Απλά ξεκινήστε. Και δεν χρειάζεται βέβαια να είναι ταυτόχρονα όλα τα φανάρια πράσινα!